Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Hot tub onderdelen

Hot tubs bestaan uit een boel onderdelen en die kunnen allemaal in de loop der jaren verslijten. Sommige onderdelen zoals het waterfilterpatroon (cartridge) moeten jaarlijks worden vervangen. Het is zoals met de olie in je auto, die moet je ook regelmatig verversen. Zelfs al functioneert alles nog prima.

Beter voorkomen dan genezen

Het is beter wat extra euro's uit te geven om zo'n klein onderdeel te vervangen dan te wachten en veel extra euro's uit te geven als de filter beschadigd is omdat je het patroon niet tijdig verving.

Jets controleren

Het is ook een goed idee om telkens wanneer je je hot tub leeg laat (om de drie tot zes maanden) elke jet goed te controleren of hij nog wel juist staat opgesteld en goed is aangesloten op de waterleidingen. Als je een hot tub vaak gebruikt, is de kans groot dat je wel eens tegen die jets stoot. Dus is het essentieel te controleren of ze nog goed staan. Een jet vervangen is niet zo duur maar waarom zou je de kost maken als je hem kan voorkomen door ze goed te onderhouden.

Hart van je hot tub

De pomp is het hart van je hot tub en bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige van die onderdelen kunnen verslijten of stuk gaan. De motor van een pomp is gebouwd om zo lang mee te gaan als de hot tub meegaat maar zoals met alle motoren kan er wel eens iets misgaan. Probeer dan ook een pomp te kopen waar de garantie op de motor en onderdelen duidelijk omschreven is. Want als je een pomp moet laten herstellen of een nieuwe moet kopen, kan je diep in je zakken tasten.

Weinig zorgen

Als je je tenslotte houdt aan een goed onderhoudsschema, hoef je je maar weinig zorgen te maken over onderdelen die stuk gaan.

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.