Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Laten vergrijzen of coaten ?

Coated Northern Lights hot tubRed Cedar hot tub en barrelsauna laten vergrijzen of coaten ?

Onbehandelde Red Cedar is zeer goed bestand tegen de weerselemeneten en kan in feite jarenlang onbehandeld blijven. Maar zoals bij elke houten buitenconstructie zullen de zon en de regen de buitenkant van een onbehandelde hot tub of sauna laten vergrijzen. De vezeluiteinden op de kopse kanten van de duigen gaan bovendien sneller verweren.

Daarom raadt Northern Lights® aan om het hout te beschermen met een coating op basis van natuurlijke oliên. Je hot tub of sauna krijgt een prachtige, diepe tint en is bovendien optimaal beschermd tegen UV en water.

American Wood Oil en Australian Timber Oil

americanwoodoil79,34€

australiantimberoil 92,56€

Twee produkten die uiterst geschikt zijn voor het coaten van de red cedar hot tubs en sauna's van Northern Lights zijn : American Wood Oil California en Australian Timber Oil.

Verpakking : 1 Gallon ofwel 3,8L 
Prijzen excl 21% BTW

 

Let op, de binnenkant van een Northern Lights® Hot Tub mag nooit gecoat worden. Het cederhout moet namelijk water opnemen om te zwellen. Ook de banken blijven onbehandeld.Het natte hout zal een mooie natuurlijke en donkere tint vertonen.

Op basis van natuurlijke oliën

American Wood Oil California en Australian Timber Oil zijn gebaseerd op een mix van pure Tungolie en Brazilian Rosewood-olie. Het dringt in het hout, beschermt het en het voedt de houtvezels. Bovendien biedt het een extra bescherming tegen schimmelvorming, bovenop de antibacteriële capaciteiten die reeds vervat zijn in red cedar. American Wood Oil California en Autsralian Timber Oil zijn compleet natuurlijke oliën, met een optimale, onzichtbare UV-bescherming.

 

3-weg olie bescherming: waterafstotend – duurzaam – diepe penetratie

 

Kwaliteiten van American Wood Oil en Australian Timber Oil

  • Aangeraden door Northern Lights®
  • Dringt natuurlijk en diep door in het hout
  • Vult houtporiën en micro-poriën
  • Waterafstotend
  • Verhoogde UV-bescherming tegen vergrijzing
  • 99% UV-block
  • Geeft een langer leven aan alle houtsoorten
  • Natuurlijk aroma, zonder synthetische geur
  • Ecologisch, lage VOC
  • Natuurlijke tint

Transparant of gekleurd

Als je een transparant resultaat wenst, kies je American Wood Oil California. Wil je een doorschijnende kleurtint dan kies je voor Australian Timber Oil, verkrijgbaar in de tinten Honey Teak en Mahogany Flame.
Australian Timber Oil Honey Teak levert een een prachtige honing-goudkleurige afwerking op red cedar. Australian Timber Oil Mahogany Flame biedt dan weer een robuust-donkere afwerking op red cedar. Omdat het bij al deze produkten om oliën gaat, is het aanbrengen overigens bijzonder eenvoudig zonder op voorhand langdurig te moeten schuren. Of je nu kiest voor de transparante afwerking met American Wood Oil of voor een gekleurde afwerking met de Australian Timber Oil, in beide gevallen is topkwaliteit gegarandeerd.

 

Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te bestellen T +32 (0)3 248 76 11 (België)

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.