Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Bouw een luxueuze sauna in je tuin

Een sauna bij je thuis is biedt een grote luxe. Het gaat met veel minder veranderingswerken gepaard dan je zou kunnen veronderstellen en het voordeel is veel groter dan je zou inschatten, zowel op het vlak van gezondheid als op het vlak van meerwaarde voor je huis.

Je kan een sauna zonder vergunning bouwen in je tuin.

 

 

 

Groot of klein

Sauna's hoeven niet groot te zijn. Integendeel zelfs, hoe kleiner ze zijn, hoe efficiënter ze kunnen worden opgewarmd. Wat niet wil zeggen dat ze piepklein moeten zijn. Voor een comfortabele saunabeurt is het aangewezen dat je ook kan liggen. Met een lengte van bijna twee meter en een breedte van 1,5 meter kom je heel eind en kan je de sauna verwarmen met maar één elektrische brander.

Als je een sauna nodig hebt die groot genoeg moet zijn voor vrienden en familie of wanneer je gewoon lang bent, moet je voor grotere formaten gaan. Dat is geen probleem omdat sauna's perfect op maat en naar je wensen kunnen worden gemaakt. Kies je voor groter, dan moet je waarschijnlijk extra verwarmingscapaciteit voorzien.

Bouwpakket maakt het makkelijk

Een sauna bouwen is niet moeilijk. Je hoeft er geen timmerman voor te zijn. Zeker niet als je gaat voor een bouwpakket. Dat hoef je alleen maar in elkaar te zetten. Eén weekend, meer tijd heb je niet nodig voor er zo'n sauna, geïnstalleerd en al, in je huis staat. Vergeet wel niet de details af te werken en ga voor stevig cederhout voor je saunabanken.

Nieuw houden

Denk ook aan tegels die je vloer schoon houden en koop speciaal schoonmaakmiddel voor de sauna dat de kleur en de kwaliteit van het hout niet aantast. Je wil je sauna toch zo lang mogelijk ‘nieuw houden'.

northern-lights-hot-tub
Sie können auch genießen einen Northern Lights Hot Tub und Sauna !

Dokumentation und Preisen anfordern »