Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Zo kies je de juiste saunadeur

Een saunadeur is meer dan een deur waardoor je binnen of buitengaat. Een saunadeur kan bepalen of je sauna-ervaring top is en hoe lang sauna's zullen meegaan. Goeie sauna's hebben goeie deuren, zo simpel is dat. Als je dus overweegt een sauna voor jezelf te kopen, moet je goed uitkijken of je wel de juiste deur kiest.

 

  • Stevige scharnieren en ijzerwerk: een goeie saunadeur heeft stevige scharnieren. Niet alleen zullen ze heel wat open- en dichtgaan moeten verdragen, ze moeten ook sterk wisselende temperaturen en vochtigheid kunnen doorstaan. Dat geldt ook voor al het gebruikte ijzerwerk op die deur. Deuren van minderwaardige kwaliteit zullen snel kromtrekken. Northern Lights® verkoopt cederhouten sauna's met stevig ijzerwerk en uitstekende scharnieren.
  • Goeie ramen: een saunadeur met een raam is wat je wil. Zo schijnt het buitenlicht binnen en kan je van buiten uit zien of er iemand binnen zit. Je kan ook zien wie er aan komt en genieten van het uitzicht als er één is. Het is belangrijk om stevige ruiten te nemen die de hitte in een sauna aankunnen. Je kan ook voor getinte ruiten kiezen die wel licht van buiten geven maar geen inkijk. Northern Lights® heeft in haar aanbod verschillende raam- en ruitmogelijkheden.
  • Hout: je hebt natuurlijk het liefst een saunadeur die bij het materiaal past waarvan je sauna is gemaakt. Niks leidt zo af als een witte deur omgeven door het hout van een sauna. Northern Lights® heeft alleen houten deuren die perfect bij de sauna blijven passen.
  • Isolatie: een saunadeur moet goed geïsoleerd zijn om de hitte en de vochtigheidsgraad in je sauna mee op peil te houden. Zeker wanneer je een sauna in je huis hebt staan, mag die zeker geen hitte of vocht laten ontsnappen, kwestie van te voorkomen dat je meubels of behang beschadigd raakt. Ook een sauna buitenshuis moet een goed geïsoleerde deur hebben om warmteverlies uit te sluiten.

northern-lights-hot-tub
Sie können auch genießen einen Northern Lights Hot Tub und Sauna !

Dokumentation und Preisen anfordern »