Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

De heilzame effecten van een stoomsauna

Stoom maakt van een saunabeurt een aparte belevenis. In sommige culturen is stoom een essentieel onderdeel van de sauna-ervaring. Bijvoorbeeld bij de oorspronkelijke indianenstammen in Noord-Amerika. Die gebruikten zweethutten om zichzelf te reinigen en ritueel te zuiveren. In Turkije dan weer zijn stoombaden al generaties lang de plek om te baden en te praten. Een stoombad geeft je:

 

  • ontspanning: de hitte en hoge vochtigheidsgraad doen stress wegsmelten en geven een heerlijk ontspannend en verzachtend effect. Sommige beweren dat stoom de saunabeurt nog ontspannender maakt dan een gewone, droge sauna.
  • meer zweet: de kans dat je gaat zweten is in een stoomsauna veel groter dan in een droge sauna.
  • meer zuiverheid: stoomsauna's voelen alsof ze meer reinigend en zuiverend werken dan gewone sauna's.
  • meer kwaliteit: veel mensen nemen specifiek stoomsauna's omdat ze dat aangenamer vinden. Enthousiastelingen hebben het ook over meer privacy doordat de stoomwolken iedereen omhullen in een waas. De geur van stoomsauna's is ook onovertroffen omdat je essentiële oliën kan toevoegen aan het water. Zeker in een sauna met een houtbrander is het effect totaal.
  • meer controle: veel stoomsaunafans vinden het leuk controle te hebben over de hoeveelheid stoom die wordt geproduceerd. Hoe meer water je over de stenen giet, hoe meer stoom. Hoe minder water, hoe minder stoom.
  • traditie: veel mensen verkiezen stoomsauna's omdat er nu eenmaal een lange traditie van stoomsauna's nemen bestaat. Ze voelen zich dan deel van een culturele traditie.

Als je klaar bent om te genieten van alle voordelen van stoomsauna's, contacteer dan Northern Lights®. Daar hebben ze de ervaring en kennis om de juiste sauna te helpen kiezen.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.