Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Drie manieren om je sauna te verwarmen

Northern Lights® biedt drie manieren om je sauna te verwarmen:

1) Elektrisch,
2) infrarood en
3) met hout.

Elk op zich heeft voordelen. Met onze Hybridtm sauna kan je zelfs infrarood en elektrisch combineren.

 

Voor een traditionele sauna of stoomsauna, gebruiken wij elektrische toestellen. Dit type brander kan de temperatuur in een sauna opwarmen tot 65 à 110 graden Celsius. Deze branders kunnen zowel voor een droog effect als voor een stoomeffect zorgen. Giet water over de stenen en het verdampt razend snel waardoor de poriën van je huid open komen te staan en je begint te zweten. De stoom zorgt er ook voor dat je luchtwegen worden gestimuleerd. Dit soort branders werkt op 220 volt/40 ampère. Zorg er dus voor dat je elektriciteitscircuit dat aankan.

Infraroodverwarmingstoestellen werken op een lagere temperatuur dan traditioneel elektrische: 50 tot 65 graden Celsius. Veel mensen vinden dat een erg aangename temperatuur: warm genoeg en niet te warm. Een infraroodtoestel gebruikt lichtgolven die diep - tot bijna vier centimeter - in het lichaam doordringen. Een infraroodsauna nemen, is goed voor je spieren en werkt uitstekend voor wie herstelt van sportblessures. Infraroodbranders zijn snel opgeward en je hebt maar 15-20 ampère nodig. Omdat er geen stoom bij te pas komt die voor vochtproblemen zou kunnen zorgen, kan je ze makkelijk in huis installeren. Je hoeft geen extra afvoer- of verluchtingssysteem te voorzien.

Houtbranders zijn een klassieker in Finse sauna's. Het is het beste type brander om de sauna tot hoge temperaturen op te stoken en grote ruimtes warm te houden. Dankzij het groot aantal stenen, kan je ook veel stoom maken. Door het glazen paneel in de brander zie je het hout bovendien branden, wat voor een gezellige ‘haard'-sfeer zorgt. Je hebt er ook weinig hout voor nodig waardoor hij de meest kosteffectieve is van de drie. Enig nadeel voor een houtbrander is dat je hem alleen voor sauna's kan gebruiken die buiten staan.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.