Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Waarom cederhout beter is dan dennenhout ?

Een sauna bouwen is leuk en je kan er jaren van genieten. Daarom moet je gelijk de beste materialen gebruiken, kwestie van het leuk te houden en er langer van te kunnen genieten. De belangrijkste vraag die je je moet stellen is: gebruik ik cederhout of dennenhout?

 

Dennenhout heeft de neiging te versplinteren. Dat is dus geen goeie eigenschap voor saunahout. Ceder daarentegen is sterk en soepel waardoor het perfect geschikt is voor de sauna. Den kan je beter gebruiken als je een schuur wil bouwen.

Den is ook hout met veel weren waardoor het kwetsbaar kan worden en makkelijk kan breken. Dat is geen goeie eigenschap als je een sauna wil bouwen. Zeker niet wanneer je betrouwbaar hout voor je zit- en ligbanken wil. Met ceder heb je zo'n betrouwbaar hout; sterk en soepel en zonder weren.

Cederhout is mooi om naar te kijken. Dennenhout niet. Terwijl ceder in zijn natuurlijke staat kan blijven, moet je den gaan behandelen. Aangezien den nogal ruw hout is, blijkt behandelen niet altijd even eenvoudig. Het resultaat is vaak houtwerk dat verschillend reageert op de behandeling en dus ook verschillend kleurt. Dat is niet wat je wil.

Zeker wanneer je een sauna voor buiten gaat bouwen, wil je niet dat je hout kromtrekt. Dat is nochtans wat zal gebeuren als je voor den kiest. Cederhout daarentegen behoudt zijn vorm ongeacht wat de weersomstandigheden zijn. Kiezen is dus gemakkelijk: ceder zal het zijn.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.