Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Waarom cederhout de beste keuze is voor sauna’s

Ontspannen in de sauna is de perfecte manier om jezelf te zuiveren van al het gif in je lichaam. Op die manier versterk je je immuniteitssysteem. Niet verwonderlijk dat steeds meer mensen sauna's bij hen thuis plaatsen om er ten volle van te kunnen genieten.

 

Je kan geen goeie sauna bouwen als je niet over het juiste materiaal beschikt. Als je veel tijd en geld investeert in je sauna wil je toch alleen maar het beste. Het beste is in dit geval cederhout, een zacht hout met de kleur van kaneel. Het wordt beschouwd als een van de esthetisch meest aantrekkelijke houtsoorten.

Als je een sauna bouwt, wil je dat hij goed isoleert en dat de banken en de wanden niet gloeiend heet worden. Cederhout beantwoordt aan die twee vereisten.

In een sauna kan je het goed laten stomen. Het is dan ook belangrijk dat de houtsoort die je kiest, een hoge vochtigheidsgraad aankan. Opnieuw voldoet cederhout aan die vereiste. De oliën in het hout zorgen voor een natuurlijke bescherming tegen verroting.

Cederhout is ook heel licht en dus makkelijk in gebruik als je een sauna gaat bouwen. Bovendien zal lichter hout minder makkelijk splitsen dan zwaarder hout. Dat is niet onbelangrijk als je een sauna bouwt. Cederhout trekt ook niet krom zodat de welvingen en bochten van het ontwerp hun vorm houden.

Cederhout geeft ook een heerlijk aroma af, subtiel genoeg om door iedereen gesmaakt te worden en niet zo sterk dat het irriteert. De geur van ceder is van nature verfrissend.

Een betere keuze dan ceder om sauna's te bouwen bestaat niet. Zeker omdat het ook niet overdreven hoog geprijsd is en daardoor voor zowat iedereen betaalbaar.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.