Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Zo kan een infraroodsauna je gezondheid bevorderen

Een infraroodsauna biedt je een ontspannende en herbronnende ervaring. De hete lucht en het ontbreken van alle vocht, zalft je. Veel enthousiaste saunaliefhebbers houden van die zalvende hitte en die deugddoende infraroodervaring. Veel geloven ook dat een infraroodsauna meer gezondheidsvoordelen oplevert dan een gewone sauna. Enkele van de gezondheidsbevorderende effecten van sauna's zijn:

 

Herbronnen en cardiovasculaire effecten

Een infraroodsauna doet het hart sneller pompen en de bloedvaten openen. Daardoor krijgen je organen meer bloed en dus zuurstof. Resultaat: na een goeie sauna voel je je alsof je net een herbronnende fitnessoefening hebt gedaan, één die je nieuwe energie heeft gegeven.

Calorieën verbranden:

Een infraroodsauna doet je zweetklieren werken. Dat vraagt energie en dus calorieën. Onderzoek heeft aangetoond dat wie een infraroodsauna neemt meer dan 300 calorieën verbrandt.

Ontgiften

Experts geloven dat een infraroodsauna het lichaam helpt schoonmaken en beter het gif uit je haalt dan gewone sauna's. Een infraroodsauna doet lood, kwik, nikkel, natrium, zwavelzuur en cholesterol uit je systeem verdwijnen.

Veiligere hitte

Een infraroodsauna gebruikt infraroodenergie. Die maakt het mogelijk dezelfde hitte te creëren en je te doen zweten zonder de temperatuur hoog te laten oplopen. In een infraroodsauna loopt de temperatuur op tot 45-55 graden Celsius terwijl in gewone sauna's de temperatuur makkelijk oploopt tot 90-110 graden. Lagere temperaturen zijn aangenamer voor wat oudere mensen, mensen met een hoge bloeddruk en mensen met hartproblemen. Lagere temperaturen betekenen gewoon een nog veiliger saunagevoel.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.