Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Zo verwarm je je sauna ! Kiezen tussen hout of elektrisch !

De klassieke manier om een sauna op te warmen en warm te houden is met een houtbrander. Tegenwoordig zijn echter elektrische branders een stuk populairder dan hun traditioneel alternatief. Bij Northern Lights® bieden we beiden aan.

 

Kwestie van smaak

Welke verwarmingsmethode is voor jou de beste? Onze cederhouten barrelsauna's maken - omdat ze sterk isolerend zijn van nature - beide systemen randabel. Kiezen is dus echt een kwestie van persoonlijke smaak. Tenminste als je de keuze hebt en toegang vindt tot elektrische voorzieningen.

Saunapuristen zullen je vertellen dat een houtbrander de enige echte sauna-ervaring oplevert. Ze dwalen want met elektrische branders, zoals wij die ook leveren, is er geen verschil met de klassieke saunabeurt.

Elektrisch makkelijker

Bekijk je het vanuit de ‘waarom moeilijk als het ook makkelijk kan'-hoek, dan wint de elektrische brander met voorsprong: je hoeft geen hout te vinden en op te slaan, je hebt geen as op te ruimen, je hoeft je geen zorgen te maken over dichtkoekende schoorstenen, ... Met een elektrische brander kan je een sauna zonder zorgen nemen. Daarom voorzien we ook standaard een elektrische brander in onze barrelsauna's.

We hebben nu een assortiment elektrische branders samengesteld op basis van onze ervaring met wat klanten willen. Het gaat stuk voor stuk om kwaliteitsbranders die kunnen uitpakken met een uitstekende reputatie qua duurzaamheid en efficiëntie. De roestvrije, stalen omhulsels van de branders zorgen ervoor dat je jarenlang kan genieten van een je brander.

Stoom kan altijd

Ongeacht hoe je je sauna opwarmt, je kan altijd stoom maken door water te gieten over de stenen die op het verwarmingselement liggen. Je kiest zelf hoe heet je je sauna stookt al is het wel zo dat de meeste saunagangers de voorkeur geven aan een sauna waar de temperatuur niet hoger oploopt dan tot 85 graden. Met onze branders kan je de temperatuur regelen en met een emmer water in de buurt kan je zoveel stoom maken als je wil.

Verschillende temperaturen

Als je in de sauna de temperatuur te hoog vindt terwijl de andere saunagangers die net top vinden, dan kan je altijd een bankje zakken tot op een hoogte waar het wat minder heet aanvoelt. Aangezien al onze cederhouten ‘barrel'-sauna's standaard zijn uitgerust met bankjes op twee niveaus, bieden ze plaats voor mensen met verschillende temperatuurweerstanden.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.