Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

De geneugten van een houtgestookte sauna

Houtgestookte sauna's bieden een zeer aangename sauna-ervaring met de aromatische geur van brandend hout. Voor veel saunagangers is een houtgestookte sauna de enige echte en beter dan sauna's die worden verwarmd met een elektrische brander. Een van de vele voordelen van houtgestookte sauna's is dat:

 

  •  ze mooi zijn: in sauna's die worden verwarmd met een houtbrander kan je door het venstertje van de brander het vuur zien branden. Een sauna nemen met zicht op brandend vuur, is extra ontspannend en verzachtend.
  • ze makkelijk zijn: je hoeft je geen zorgen te maken over elektriciteitsaansluitingen. Zeker als je je sauna buiten plaatst, zijn houtbranders perfect. Dan hoef je geen bedrading of gasbuizen door te trekken naar je sauna.
  • ze niet duur zijn: elektriciteit is duurder en dus kunnen houtbranders een stevige besparing op je verwarmingskosten opleveren.
  • ze je aroma geven: veel saunagangers zijn gek op houtbranders omdat ze een rustgevend aroma afgeven dat de sauna-ervaring vervolledigt.
  • ze passen in een eeuwenoude traditie: de eerste sauna's werden gestookt met hout. Zelfs al heeft de technologie niet stilgestaan en is er een heel gamma alternatieven voor houtbranders ontwikkeld, toch spreekt de houtbrander saunapuristen het meest aan.

northern-lights-hot-tub
You can enjoy your own hot tub and sauna too!

Request more information here.