Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Hot tub kopen - Tips en informatie

images/hottub/Northern Lights hot tub 51122.jpg

Vóór je een hot tub aanschaft moet je je goed informeren. Op het internet vind je bijzonder veel soorten, maten en kwaliteiten. Wens je vooral rust en een natuurlijke wellnesbeleving of verkies je allerhande toeters en bellen.

De originele houten hot tubs van Northern Lights® kan je compleet naar wens samenstellen. Het uitgangspunt is steeds : creëer een wellnessomgeving waarin je volledig kan ontspannen, waarin je écht mentaal en fysisch tot rust kan komen. Je zal zien dat je je hot tub dan heel frequent gebruikt. Het warme water werkt heilzaam -hydrotherapie werd al bij de oude Grieken toegepast als lichamelijke en mentale stressbehandeling. 

Natuurlijke materialen zijn essentieel voor een complete rustbeleving. Het cederhout waarvan alle Northern Lights hot tubs zijn vervaardigd is zo een natuurlijk materiaal met bovendien bijzonder veel positieve eigenschappen. Red Cedar is overigens geen bedreigde houtsoort. Je comfort gaat dus hand in hand met je respect voor het milieu.

Aarzel niet contact op te nemen als je je vragen hebt of bv hulp wenst bij het samenstellen van jouw hot tub.   

'Like' ons Facebook voor nog meer tips en nieuws.
Facebookpagina »

Deze artikelen bieden je alvast nuttige informatie. Veel leesplezier!

Een hot tub half inbouwen in een terras

Semi Built-in hot tubEen hot tub voor de helft in een terras inbouwen levert altijd een fantastisch resultaat op.

Het half inbouwen van een hot tub in een terras is een veel voorkomende manier om een hot tub te integreren in een tuin. Vanop het terras stap je gemakkelijk in en uit je hot tub. Bovendien kan je een deel van het terras gebruiken als relax-ruimte. De eventuele externe verwarming van de hot tub kan perfect weggewerkt worden onder het terras met toegang d.m.v. bv een luik of via de zijkant van het terras.

Tevens kan de ruimte onder het terras gebruikt worden om gereedschappen, speelgoed enz, op te bergen.   

Hot Tubs : zo pakken ze spierpijn en stress aan !

hottub resortHet bubbelende warme water van hot tubs doet de spieren ontspannen en spierpijn verdwijnen. Dat is bewezen. Maar hot tubs doen veel meer: ze zijn een perfecte hulp om stress en spanning uit je lijf te krijgen.

Vind de geschikte hot tub

right choiceBen je op zoek naar de best hot tub op de markt? Veel succes om door de bomen het bos te zien: er is zoveel informatie en zo'n groot aanbod, dat je niet meer weet wat je moet geloven of moet kiezen. Enkele regels kunnen je echter helpen de juiste keuze te maken: zowel qua model als qua uitrusting.

Hot Tubs : zo verzachten ze je pijn (rug-, nek-, schouder-, knie-, voet-, heup-, schouder-, been-, gewrichts- en spierpijn)

Hot tub verzacht pijnIedereen die een hot tub heeft, kent het gevoel van er in te stappen en onmiddellijk te ontspannen. Maar weet je ook dat zo'n hot tub-sessie allerlei pijn kan verzachten?

Hot tubs verzachten pijn aan de rug, schouders, knieën, voeten, heupen, benen, gewrichten, ... omdat je spieren ontspannen in het warme water en door de hydro-airjets worden gemasseerd. Meestal komt chronische pijn voort uit het feit dat je je niet kan ontspannen. Hoe je ook probeert, je spieren blijven vastzitten en alles blijft dus pijn doen. Een hot tub-sessie kan daaraan verhelpen.

Ontwerp je eigen terras rond je hot tub

ontwerp je terrasAls je zelf een terras wil bouwen rond je hot tub, moet je eerst een goed plan hebben. Als je terras puur decoratief is, moet je je niet bekommeren om het gewicht van je hot tub dat het terras moet dragen. Je hebt dan verschillende opties en kan zowat om het even welk materiaal gebruiken als het maar het gewicht van een paar volwassenen kan dragen.

Hoe leg je de fundering voor een hot tub ?

Zelf je hot tub bouwen is een fantastisch project ! Een goed bouwpakket bevat alles om aan de slag te gaan. Maar uiteraard moet je eerst voor een goede fundatie zorgen. Dat is niet zo moeilijk als je misschien zou denken.

Hot tub ingraven

Beslissen of je je hot tub ingraven, is niet iets wat je onoverwogen mag doen. Toch kan een hot tub ingraven een goed idee zijn om je hot tub mooi te integreren in je tuin.

Zelf een hot tub bouwen

Ben je dat soort doe-het-zelver dat het helemaal alleen kan en van nul af wil beginnen, dan is een hot tub maken op basis van al bestaande plannen een goed idee. Een hot tub bouwen kan simpel en ingewikkeld zijn, afhankelijk van wat je precies wil in elkaar zetten en hoe handig je werkelijk bent.

De drie belangrijkste onderdelen van een hot tub

Een hot tub bestaat uit verschillende onderdelen die correct op elkaar moeten zijn zijn afgestemd. Laat je goed informeren over al deze onderdelen zodat je jarenlang plezier beleeft aan je hot tub.

De drie belangrijkste onderdelen van een hot tub zijn :

  1. de kuip
  2. de verwarming
  3. de filter

Zo koop je de juiste cover voor je hot tub

Een hot tub cover gebruiken is essentieel, ongeacht of je er nu buiten of binnen één hebt staan. Zo'n afdekzeil houdt het vuil uit je hot tub en voorkomt dat er warmte ontsnapt langs de bovenkant. Met een cover hoef je dus minder energie te steken in het schoon houden van je water en bespaar je energie omdat het warmteverlies wordt beperkt. Het type cover dat je wil gebruiken hangt samen met waar je hot tub staat, in wat voor klimaat je woont en hoeveel je wil uitgeven.

Hot Tubs met bijpassend terras.

Van plan een hot tub te plaatsen? Voor je dat daadwerkelijk doet, zoek eerst uit wat voor terras je erom heen wil leggen. Dat is belangrijk en niet zo eenvoudig als op het eerste zicht lijkt. Wil je dat het terras past bij je hot tub of in de lijn ligt van de stijl van je huis? Hoe groot wil je dat terras maken en welk materiaal wil je gebruiken?

Groot genoeg?

Hot Tubs : zo zuiveren ze je lichaam op een natuurlijke wijze

Een van de grote heilzame sauna-effecten is dat je lichaam van gif wordt ontdaan. Hetzelfde ontgiftingseffect vind je eveneens in een hot tub.

Welke stoffen?

Gifstoffen zijn alles wat er niet in je lichaam thuishoort.

Tips om het juiste hot tub terras te kiezen

Het juiste terras (deck) voor je hot tub kiezen is een kwestie van persoonlijke smaak en praktische overwegingen. Er zijn veel manieren om zo'n terras te bouwen en de enige beperking is je toegemeten ruimte, je budget en je verbeelding. Hier sommen we enkele - maar zeker niet alle - mogelijkheden op.

Kies de juiste hot tub filter

Je hot tub-filtersysteem is essentieel om je hot tub te kunnen blijven gebruiken. Behalve dat je de filter schoon moet houden, zal je hem na een tijd ook moeten vervangen door een nieuwe. Die kan je veelal kopen bij dezelfde leverancier als waar je je oude hebt gekocht. Je kan echter even goed eens rondkijken of er nergens betere of voordeligere filters te vinden zijn.

Past de filter?

Zo kies je een goede hot tub verwarming

Een hot tub gaat jaren mee maar het kan dat in de loop der jaren het verwarmingselement het laat afweten. Of je wil gewoon het zekere voor het onzekere nemen en je oude vervangen. Welke kies je dan? Een elektrisch of een op gas?

De geschiedenis van de hot tub

Geschiedenis van de hot tubHot tubs worden al sinds mensenheugenis gemaakt. De Romeinen bouwden er al in al openbare badhuizen die ze op ingenieuze manier verwarmden. De ruines daarvan zijn nog altijd getuige van die tijd. De badhuizen waren toen plekken waar mensen samenkwamen om zaken te doen of zich gewoon te ontspannen. Het was niet zo dat mensen zich kwamen baden omwille van de therapeutische en reinigende effecten. Die werden pas later bekend in Europa. Het waren vooral de noordelijke volkeren die de geneugten van hete baden ontdekten en het waren de Finnen die er eeuwen later een kunst van maakten. Kuuroorden ontstonden over heel Europa en de warmwaterbronnen waarop ze gebouwd werden, trokken volk van over heel de wereld.

Zo onderhoud je je hot tub

Een hot tub is voor de meeste mensen een stevige investering. Voor een hot tub van niveau betaal je al gauw 5.000 euro. Om je geld te laten renderen is het van belang om je hot tub goed te onderhouden. Dat doe je best op regelmatige basis.

Zo kies je de juiste hot tub fabrikant

Een hot tub kopen is geen beslissing die je zomaar neemt. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel fabrikanten dat het niet makkelijk kiezen is. Je maakt het jezelf al een stuk makkelijker als je alleen die fabrikanten met een goeie reputatie in je lijst opneemt en alleen die producten die goed worden verkocht. Populariteit is hier zeker een goeie graadmeter voor kwaliteit.

Een hot tub met of zonder pergola ?

Het is op zich al fantastisch om een hot tub te hebben waarin je om het even wanneer kan stappen om te relaxen. Het wordt nog fantastischer als je van de plek waar je je hot tub plaatst, een paradijsje maakt. Dat kan je doen door een pergola te bouwen boven je hot tub en het terras dat je er rond hebt gelegd. Dat zal zowel praktisch als esthetisch van je hot tub-spot een topper maken.

Versleten hot tub pomp, repareren of vervangen ?

Elk hot tub-systeem werkt hetzelfde: water uit de hot tub wordt door een verwarmingselement en een filter gepompt en terug naar de hot tub gestuurd. Om dat systeem vlot te laten draaien, heb je een goeie pomp nodig die haar werk doet zonder haperen. Een pomp heeft bewegende onderdelen en al wat beweegt verslijt. Daar valt niks aan te doen. Vraag is wat je doet als je pomp begint te haperen? Ga je ze dan herstellen of ineens vervangen?

Zelf of een professional?

Hot Tub kopen - buyer's guide

REDIRECTED

Een hot tub kiezen uit het grote aanbod is niet eenvoudig. Er zijn zoveel types, zoveel producenten en zoveel modellen dat het overweldigend wordt en je er niet meer ééntje op een rationele en doordachte manier kan uitpikken. Daarom heb je een stap-voor-stap-gids nodig om de juiste te kiezen.

Zo kies je de juiste trap voor je hot tub

Voor veel hot tubs heb je een trapje nodig om er in te kunnen stappen. Zulke trappen kan je apart bestellen en er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De meeste mensen opteren voor trappen die bij het ontwerp van hun hot tub passen, maar zelfs dat is niet echt nodig. Het staat iedereen vrij te kiezen wat ie wil, ongeacht het ontwerp of het materiaal. We lijsten hier de mogelijkheden op.

Kiezen voor een hot tub binnen of buiten ?

Een van de vele keuzes die je moet maken als je een hot tub wil kopen is: zet ik hem binnen of buiten? Dat is niet zomaar een kwestie van smaak, je moet heel wat overwegingen maken. We zetten er een aantal op een rij.

Hoe vaak gebruik je je hot tub?

Hot Tubs : zo helpen ze je gezond te houden (natuurlijke gezondheid, alternatieve geneeswijze, alternatieve produkten)

Als je er regelmatig gebruik van maakt, kan een hot tub je helpen jezelf gezond te houden. Je kan het zien als een alternatieve manier om jezelf lichamelijk en fysiek in balans - en dus gezond - te krijgen. En te houden.

Waar moet je op letten als je een hot tub wil kopen ?

Als je nog nooit een hot tub hebt gehad, weet je niet waar beginnen als je er een wil kopen. Veel potentiële kopers zijn verbaasd als ze geconfronteerd worden met het grote aanbod en alle mogelijkheden.

Kleine of grote hot tub kiezen ?

Een hot tub kiezen is een beetje zoals een auto kiezen. De prijs is belangrijk maar ook hoe groot die wel is en hoeveel mensen er in kunnen. Sommige mensen zullen een hot tub nodig hebben waar ze met familie en vrienden inpassen terwijl andere tevreden zijn met een kleintje waar net twee personen inpassen. Je moet goed nadenken wat voor hot tub je precies nodig hebt en in welke situaties je die (nu of in de toekomst) gaat gebruiken. Uiteindelijk gaat zo'n hot tub jaren mee en is het dus belangrijk ook vooruit te zien.

Denk aan de kleinkinderen

Hot tub onderdelen

Hot tubs bestaan uit een boel onderdelen en die kunnen allemaal in de loop der jaren verslijten. Sommige onderdelen zoals het waterfilterpatroon (cartridge) moeten jaarlijks worden vervangen. Het is zoals met de olie in je auto, die moet je ook regelmatig verversen. Zelfs al functioneert alles nog prima.

Beter voorkomen dan genezen

Het is beter wat extra euro's uit te geven om zo'n klein onderdeel te vervangen dan te wachten en veel extra euro's uit te geven als de filter beschadigd is omdat je het patroon niet tijdig verving.

Jets controleren

Het is ook een goed idee om telkens wanneer je je hot tub leeg laat (om de drie tot zes maanden) elke jet goed te controleren of hij nog wel juist staat opgesteld en goed is aangesloten op de waterleidingen. Als je een hot tub vaak gebruikt, is de kans groot dat je wel eens tegen die jets stoot. Dus is het essentieel te controleren of ze nog goed staan. Een jet vervangen is niet zo duur maar waarom zou je de kost maken als je hem kan voorkomen door ze goed te onderhouden.

Hart van je hot tub

De pomp is het hart van je hot tub en bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige van die onderdelen kunnen verslijten of stuk gaan. De motor van een pomp is gebouwd om zo lang mee te gaan als de hot tub meegaat maar zoals met alle motoren kan er wel eens iets misgaan. Probeer dan ook een pomp te kopen waar de garantie op de motor en onderdelen duidelijk omschreven is. Want als je een pomp moet laten herstellen of een nieuwe moet kopen, kan je diep in je zakken tasten.

Weinig zorgen

Als je je tenslotte houdt aan een goed onderhoudsschema, hoef je je maar weinig zorgen te maken over onderdelen die stuk gaan.

Houten hot tubs

Houten hot tubs hebben niet alleen een authentieke look, ze zijn ook authentiek aangezien de mens al eeuwen houten hot tubs gebruikt. Ze hebben wel enkele nadelen waarvan de belangrijkste is dat ze kunnen lekken. In de meeste gevallen komt dat omdat ze slecht in mekaar zijn gestoken of dat er chloor of bromine is gebruikt om het water schoon te houden.

Wat is een hot tub whirlpool ?

Een hot tub whirlpool, is een houten hottub die voorzien is van een compleet jacuzzi-systeem bestaande uit een filter- en een verwarmingssysteem -beiden instelbaar-,  hydrotherapeutische en instelbare massagejets -dus niet enkel wat bellen uit de bodem- en een onderwaterverlichting. 

De voordelen van een houten hot tub

Er bestaan twee soorten hot tubs: houten en kunststoffen. Beiden hebben hun voor- en nadelen maar uiteindelijk blijken de houten exemplaren meer voordelen te hebben dan de kunststoffen.

Kostprijs

In de meeste gevallen zal een houten hot tub van goeie kwaliteit goedkoper zijn dan een vergelijkbaar kunststoffen exemplaar.

Esthetisch

Een houten hot tub wordt gemaakt van sequioa, ceder, eik of teak en is een pracht ding. Niet alleen door zijn rond vorm maar ook door de rijk pallet aan kleuren en schakeringen in het hout. Als je het belangrijk vindt om in je omgeving natuurlijke materialen te gebruiken, moet je niet twijfelen. Dan kies je voor een houten exemplaar.

Aroma

Een hot tub-sessie moet al je zintuigen prikkelen en op dat vlak heeft hout een voetje voor. Houten hot tubs geven een heerlijk aroma af. Zeker ceder doet de geur van eindeloze bossen herleven in je hot tub. Kunststoffen exemplaren ruiken vooral naar plastic.

Duurzaam

De soorten hout die voor houten hot tubs worden gebruikt zijn gekozen om twee redenen: ze zetten uit in water zodat ze niet lekken en ze rotten niet. Eik is het meest legendarisch op het vlak van hardheid en duurzaamheid maar sequioa, ceder en teak moeten er echt niet voor onderdoen. Daarom worden ze ook zo vaak gebruikt om er houten hot tubs van te maken.

Houten baden

Zoek je een houten bad voor je buitenverblijf? Goed idee, want houten baden bieden een unieke ervaring: niet alleen om je in te wassen maar ook om het om te gebruiken als een hot tub.

Wat is een hot tube ?

Wat is een hot tube ?

Een hot tube is een traditioneel gemaakte ton waar, als in een tobbe, water wordt warm gestookt.

Hot Tubs : zo doen ze je gewicht verliezen (aqua-aerobics)

Hot tubs helpen je gezondheid op peil te houden door gifstoffen uit je lichaam te verdrijven. Ook bieden ze de mogelijkheid om allerlei nieuwe, alternatieve, gezondheidsbevorderende methodes zoals aromatherapie ten volle uit te proberen. Hot tubs doen je echter ook gewicht verliezen. We leggen uit hoe.

Veel efficiënter

Aqua-aerobics in een zwembad is de voorbije jaren een populaire manier geworden om gewicht te verliezen. Aqua-aerobics in een hot tub is echter nog een veel efficiënter manier om kilo's kwijt te geraken. Zwembaden zijn goed voor aqua-aerobics, hot tubs zijn beter.

Meer kilo's kwijt

Wie bijvoorbeeld aqua-aerobics doet in een hot tub in plaats van in een zwembad, blijkt meer gewicht te verliezen. De verklaring ligt in de temperatuur van een hot tub. Die loopt hoger op dan in een zwembad. Die hogere temperatuur versnelt het gewichtsverlies. Bovendien zorgen de airjets ervoor dat er meer ‘bewegingsweerstand' is en dus moet je je extra inspannen.

Ook voor jou

Let wel, het is niet voor iedereen is weggelegd om sneller kilo's te verliezen in een hot tub. Het is dan ook een goed idee eerst aan je dokter advies te vragen. Maar ben je gezond en wel, dan moet je echt wel eens overwegen om een aqua-aerobics-programma te laten uitwerken voor in je hot tub. Zo lang je het juist doet, kan het je alleen maar gezonder, fitter en ... slanker maken.

Wat is een bubbelbad ?

Wat is een bubbelbad ?

Een bubbelbad is een traditioneel gemaakte ton waar, als in een tobbe, water wordt warm gestookt.

Dieper en milieuvriendelijker

Een bubbelbad is traditioneel rond en heel wat dieper dan een kunststoffen jacuzzi. Door de extra diepte heb je veel meer een drijvend effect dan bij de ondiepere, veelal vierkante jacuzzi's. Dat effect noemen kenners vaak het grootste voordeel van een bubbelbad. Al zullen milieubewuste experts ook de beperktere ecologisch voetafdruk naar voren schuiven. Kunststoffen jacuzzi-exemplaren wegen nu eenmaal veel meer op het milieu dan tubes gemaakt van een hernieuwbare bron zoals hout.

Masseren

Jacuzzi's hebben jets die voor een bellen zorgen. Die jets worden aangedreven door grote pompen die niet zelden nogal wat energie verbruiken en even vaak lawaaierig zijn. Bubbelbaden zijn veel discreter - en dus stiller - en verbruiken veel minder energie. De jets die zorgen voor de massage in bubbelbaden zijn beperkter in aantal, maar dat merk je niet aan het resultaat. De warmwatermassage-effecten van een bubbelbad moeten zeker niet onderdoen voor die van de kunststoffen jacuzzi's.

Beste van twee werelden

Het bubbelbad combineert het goede van twee werelden: het diepe en brede van de ton met de bubbeleffecten van de jacuzzi. Het kan om houten, ronde tubs gaan met een jacuzzi-systeem of om spa-systemen in diepe, ronde kunststoffen exemplaren.

Van cederhout

Northern Lights® Cedar bubbelbaden zijn de nummer 1 wereldwijd op de markt van kwaliteitsvolle bubbelbaden gemaakt van Western Red Cedar-hout. Hun tubes zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen die ook spa's hebben: efficiënte massagejets, digitaal bedienbare verwarmingssystemen en uitstekende waterzuiveringsmethodes met ozon en ionisatie. Dat de bubbelbaden van Northern Lights® weinig onderhoud vragen is mooi meegenomen.

In de natuur opgaan

De robuuste elegantie van het ontwerp, maakt dat de houten bubbelbaden perfect passen in elke tuin en terras. Omringd door groen, gaan de baden op ‘in de natuur'

Traditioneel en modern

Bubbelbaden worden steeds populairder. Ook in Europa heeft men oog voor het traditionele vakmanschap en de moderne technologie die bubbelbaden in zich verenigen. Meer informatie daarover vind je hier op de website van Northern Lights®.

Laten vergrijzen of coaten ?

Coated Northern Lights hot tubRed Cedar hot tub en barrelsauna laten vergrijzen of coaten ?

Onbehandelde Red Cedar is zeer goed bestand tegen de weerselemeneten en kan in feite jarenlang onbehandeld blijven. Maar zoals bij elke houten buitenconstructie zullen de zon en de regen de buitenkant van een onbehandelde hot tub of sauna laten vergrijzen. De vezeluiteinden op de kopse kanten van de duigen gaan bovendien sneller verweren.

Daarom raadt Northern Lights® aan om het hout te beschermen met een coating op basis van natuurlijke oliên. Je hot tub of sauna krijgt een prachtige, diepe tint en is bovendien optimaal beschermd tegen UV en water.

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.