Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Wateronderhoud zonder chemicaliën

Wateronderhoud zonder chemicaliën!

  • Northern Lights® biedt een 100 procent halogeen-vrije manier van ontsmetting aan. Dat betekent dat je zonder chloor of bromine het water in je hot tub toch veilig en zuiver kan houden. Zo belasten we het milieu niet maar kunnen we ook garanderen dat je huid er niet onder lijdt.

  • Northern Lights® gebruikt de twee krachtigste reinigingsvormen die in de natuur voorkomen: ozon en Ionisatie. Die zorgen voor schoon water zonder mogelijks storende of zelfs irriterende toevoegingen. De combinatie van beide technieken - ozon en ionisatie - levert de meest efficiënte manier van wateronderhoud.
skidpad + ozoncd + ionizing_tab2 = cleanwater
Filtersysteem Ozonator Ionizer Ecologisch gezuiverd water
Wat is de beste manier om het water schoon te houden?
GOED
Ozon is een natuurlijke reiniger, 100 maal krachtiger dan chloor als het gaat om het oxideren (en dus neutraliseren) van oliën en bacteriën die zich snel kunnen ontwikkelen in warm water. Ozon bestaat uit drie zuurstof atomen (O3) in plaats van twee. Wanneer ozon is geoxideerd (en uitgewerkt) blijft alleen pure zuurstof (O2) over. Ozon wordt gebruikt in openbare zwembaden, brouwerijen en in waterzuiveringsinstallaties.
BETER
Ionisatie is een natuurlijk proces waarbij de atomen van natuurlijke mineralen elektrisch worden geladen en elektronen kwijtraken of bijkrijgen. Het is volkomen veilig en milieuvriendelijk omdat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt of ontstaan. Het geioniseerde water is veilig, schoon en vrij van chemische geurtjes. Een ionisatiesysteem is dan ook ideaal voor mensen met een gevoelige huid die ver weg willen blijven van waterzuiveringsproducten als broom of chloor.
BESTE
de combinatie van ozon en ionisatie is de eenvoudigste en meest efficiënte manier om het water in je hot tub te veilig en zuiver te houden. Bovendien vraagt het systeem amper onderhoud. Northern Lights® levert ozonators en ionisators die bacteriën en algen geen kans geven in je hot tub. Je kan makkelijk een maand van huis zijn zonder je zorgen te hoeven maken over de kwaliteit van het water. Dat ruikt sowieso niet naar (steeds opnieuw toe te voegen en dure!) chemisch producten. Je kan trouwens je oude tubwater eenvoudig in de tuin laten leeglopen of er je planten mee besproeien zonder je zorgen te maken over schadelijke stoffen.
Waarom IONISATIE met 3 metalen : KOPER, ZINK en ZILVER ?

In tegenstelling tot andere systemen biedt Northern Lights® een ionisatiesysteem met drie metalen : zilver, koper, zink.

In combinatie met de eenvoudige installatie en het beperkte onderhoud, krijg je zo een ionisatiesysteem dat tot het beste mag worden gerekend wat op de markt verkrijgbaar is.

  • Zilver (Ag): zilverionen doden meer dan 650 typen bacteriën, virussen en protozoa (ééncellige micro-organismen) zoals Legionella Pneumophila, streptococcus, E-colli, salmonella. De weldaad van zilver was trouwens als bij de oude Grieken bekend. Ze dronken uit zilveren bekers en sloegen hun water op in zilveren urnen om het te zuiveren. Tegenwoordig gebruikt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zilver om het water te zuiveren op bemande missies.
  • Koper (Cu): koperionen stoppen algenaangroei. Koper staat niet voor niets bekend als een van de beste algicide.
  • Zink (Zn): zinkionen voorkomen afzetting en ringen op de hot tub-wand. Ze verzachten ook de huid en helpen huidirritaties te onderdrukken.

Technische specificaties

Dompel je onder in de uitgebreide techniek van Northern Lights hot tubs.
Specificaties »

techn

Modellen en Maten

Voor grote en kleine gezinnen.Modellen »

sizes

Design Studio

Droom je van een eigen hot tub ? Doe hier alvast inspiratie op!


Designs »

design

Contact opnemen

Een goede hot tub is voor het leven en biedt een meerwaarde aan elke tuin.

Prijslijst aanvragen »

quote

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.