Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

De barrel sauna

De cederhouten barrel saunas van Northern Lights® zijn ruime outdoor sauna's van 2 tot 6 of 8 personen die niet alleen opvallen door hun look. Het veertig millimeter dikke cederhout zorgt voor een optimale isolatie zodat er geen aparte binnen- en buitenwand of dak moet worden voorzien.

De ronde vorm doet de warme lucht perfect circuleren en zorgt zo voor een uiterst comfortabele sauna-ervaring.
Bovendien hoef je door de ronde vorm 23 % minder ruimte verwarmen!

Sauna interieur

  • De barrelsauna's Northern Lights® worden ontworpen volgens eeuwenoude vatenmakerstechnieken en gemaakt met de modernste productiemethodes zoals Computer Aided Design. We gebruiken eerste klasse Clear Western Red Ceder met een FSC-label (Forest Stewardship Council).Deze houtsoort wordt gekapt en verwerkt volgens de strikte 'duurzame bosbouw'-normen die de Canadese overheid oplegt.
  • Western Red Cedar is een van de best isolerende houtsoorten ter wereld en maakt het mogelijk een sauna te bouwen zonder een aparte binnen- en buitenwand of dak. Door zijn ronde vorm bepaar je bovendien op verwarmingsruimte. In vergelijking met een klassiek sauna-ontwerp bespaar je maar liefst 23 procent ruimte en dus verwarming.
  • Western Red Ceder biedt een aangenaam en rustgevend aroma. Het geeft het design bovendien een tijdloze look die in elke omgeving past, en bovendien door de jaren heen nog meer karakter krijgt.
  • Daarom zijn sauna's van Northern Lights® een investering die haar waarde behoudt en zo uw patrimonium een meerwaarde geeft. Om ze te plaatsen is geen vergunning nodig.
  • De sauna's zijn eenvoudig en overal te installeren want elk onderdeel past door een normale deuropening. Wat betreft de verwarming, kan je kiezen tussen een klassieke finse kachel, een combi stoomkachel of een houtgestookte kachel, inclusief dubbelwandige schoorsteenset.
  • Onze elektrische saunakachels warmen in zeer snel op, zijn energievriendelijk en van de beste kwaliteit. Giet je water over de lavastenen, dan verdampt het al sijpelend door de stenen voor 100 procent. Met de combi-steam kan je de vochtigheid ook opdrijven tot 70 procent zodat je aan een lagere temperatuur een ‘stoombad'-effect krijgt.
  • Keuze uit accessoires aan zoals saunakits, LED verlichtingsstrips, luidsprekers, etc...
barrelsaunatechnisch
Betere luchtcirculatie Kanoverbinding 23% minder ruimte op te warmen

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.