Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Sauna tips en informatie

De geneugten van een houtgestookte sauna

Houtgestookte sauna's bieden een zeer aangename sauna-ervaring met de aromatische geur van brandend hout. Voor veel saunagangers is een houtgestookte sauna de enige echte en beter dan sauna's die worden verwarmd met een elektrische brander. Een van de vele voordelen van houtgestookte sauna's is dat:

Bouw een luxueuze sauna in je tuin

Een sauna bij je thuis is biedt een grote luxe. Het gaat met veel minder veranderingswerken gepaard dan je zou kunnen veronderstellen en het voordeel is veel groter dan je zou inschatten, zowel op het vlak van gezondheid als op het vlak van meerwaarde voor je huis.

Je kan een sauna zonder vergunning bouwen in je tuin.

 

Finse sauna – volop profiteren van de heilzame effecten

'Het uitzweten' is een concept dat al meer dan 7000 jaar oud is. De heilzame effecten ervan werden snel herkend in allerlei culturen. Het is zelfs zo dat dokters nu sauna's aanraadden om aan een resem klachten en ziektes te verhelpen. Niks doet zo goed als na een lange werkdag jezelf en je spieren even te ontspannen in de sauna. Velen geloven zelfs dat een saunabeurt je nieuwe energie geeft en zetten er alles voor opzij om toch geen enkele over te slaan.

Hoe bouw je een sauna ?

Behalve wanneer je een kant-en-klare in een pakket koopt, is een sauna opbouwen van nul een serieuze onderneming. Eerst en vooral zal je voldoende cederhout van goeie kwaliteit moeten vinden en kopen. Dan zal je een plan moeten maken en alles goed opmeten. Opgelet, elk meet- of zaagfoutje kost je geld en ceder van saunakwaliteit is niet goedkoop.

Het heilzame effect van thuissauna’s: hoe ze je leven kunnen redden!

Behalve genieten is een saunabeurt ook heilzaam voor je gezondheid. Het meest bekende effect is wat sauna's specifiek voor het hart doen. Daarnaast kunnen ze in het algemeen lichamelijke en mentale pijn verzachten. En wie gezond is, kan zich preventief wapenen in de sauna om aldus gezond te blijven. Een sauna bij je thuis is dus een goeie investering in je gezondheid en bovendien een meerwaarde voor je huis.

Zo verwarm je je sauna ! Kiezen tussen hout of elektrisch !

De klassieke manier om een sauna op te warmen en warm te houden is met een houtbrander. Tegenwoordig zijn echter elektrische branders een stuk populairder dan hun traditioneel alternatief. Bij Northern Lights® bieden we beiden aan.

Dit zit er in een saunapakket

Cederhouten barrelsaunapakketen van Northern Lights® zijn ontworpen om makkelijk in mekaar te zetten. We gaan er van uit dat heel veel mensen zo'n sauna willen maar nogal huiverachtig staan tegenover die sauna zelf bouwen.

Onze saunapakketten houden rekening met die huiver en garanderen dat je ze met een minimum aan know how en in amper een paar uur in elkaar kan zetten.

Wat is een saunabarrel ?

Als je klaar bent voor een ontspannende en heilzame sauna thuis, kies dan niet voor een kast die je ombouwt tot sauna. Kies dan maar een echte ‘barrel' van Northern Lights®. Saunabarrels zijn ronde constructies voor buiten. Ze zijn groot en bol zoals vaten die op hun kant zijn gelegd met dat verschil dat er aan een zijde een deur is geplaatst om in en uit de sauna te kunnen stappen.

Wat is een barrelsauna ?

Als je klaar bent voor een ontspannende en heilzame sauna thuis, kies dan niet voor een kast die je ombouwt tot sauna. Kies dan maar een echte ‘barrel' van Northern Lights®. Barrelsauna's zijn ronde constructies voor buiten. Ze zijn groot en bol zoals vaten die op hun kant zijn gelegd met dat verschil dat er aan een zijde een deur is geplaatst om in en uit de sauna te kunnen stappen.

Northern Lights® heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd in het bouwen van dat soort sauna's en heeft een ‘barrel' ontworpen die heel wat voor heeft op alle andere sauna's:

Ruimte: Barrelsauna's van Northern Lights® zijn een tuinhuisje groot, met plaats genoeg om achten mensen comfortabel te laten zitten. Ze bieden meer voet en beenruimte dan elke andere sauna die mensen in huis ergens inbouwen. Plus, barrelsauna's pikken geen kostbare ruimte in in huis.

Buitengebruik: Barrelsauna's zijn gemaakt om buiten te gebruiken, wat gebruikers de mogelijkheid biedt om een luchtje te scheppen en te genieten van de omgeving.

Esthetisch: Barrelsauna's van Northern Lights® zijn volgens esthetische principes ontworpen zodat ze meer op decorstukken lijken dan op sauna's. Ze passen goed in je omgeving en doen de waarde van je eigendom stijgen.

Sterkere sauna-ervaring: Veel saunagangers vinden de sauna-ervaring in een barrelsauna uitzonderlijk , zowel qua ontspannend effect an zich als qua sauna-ervaring in zijn geheel.

Zo bouw je een sauna zonder moeite – the easy way

Omdat er saunabouwpakketten bestaan, kan je makkelijk en zonder veel timmermanskennis en -kunde een sauna bij je thuis bouwen. Dat doe je in vier stappen:

1) Kies het type sauna dat je wil hebben. Er zijn bouwpakketten voor sauna's buiten en voor binnen. Er zijn ook verschillende stijlen. Je hebt barrelsauna's, sauna's met houtbranders, sauna's met elektrische branders, stoomsauna's, sauna's voor binnen, sauna's voor buiten, ...

De kracht en pracht van een cederhouten sauna

Een cederhouten sauna kan je huis ‘af' maken en de waarde ervan doen stijgen. Veel mensen kiezen daarom voor zo'n sauna.

Het cederhout heeft een natuurlijke look die de sauna er krachtiger en prachtiger doet uitkomen. Het hout voelt ook warm en rijk aan. Je ziet en voelt de kwaliteit van het product. Bovendien wordt het ceder net als wijn beter met de jaren en krijgt het nog veel meer patine en karakter. Cederhout geeft je sauna-ervaring die dimensie die je bij andere houten sauna's niet vindt.

Zo kan een infraroodsauna je gezondheid bevorderen

Een infraroodsauna biedt je een ontspannende en herbronnende ervaring. De hete lucht en het ontbreken van alle vocht, zalft je. Veel enthousiaste saunaliefhebbers houden van die zalvende hitte en die deugddoende infraroodervaring. Veel geloven ook dat een infraroodsauna meer gezondheidsvoordelen oplevert dan een gewone sauna. Enkele van de gezondheidsbevorderende effecten van sauna's zijn:

Finse sauna’s, synoniem voor kwaliteit

Voor veel saunafans staat de Finse sauna synoniem voor kwaliteit. Reden is dat de Finnen de sauna hebben ‘uitgevonden' en nog steeds marktleider zijn op saunagebied. In Finland horen sauna's al 2.000 jaar tot het erfgoed. Niet voor niets is ‘sauna' een Fins woord.

De voordelen van een sauna thuis

Vroeger vond je sauna's vooral in hotels en fitnessclubs. Tegenwoordig vind je ze steeds meer bij mensen thuis. Een sauna thuis is dan ook wel heel fijn om hebben en spaart je nog geld ook. Bovendien, sauna's geven je een huis een echte meerwaarde.

Bouw je eigen sauna

Een sauna in je tuin bouwen in plaats van een kamer binnen opofferen, is een goed idee. Zo'n extra ruimte levert je heel wat voordelen op:

De juiste saunaverdeler kiezen maakt het verschil

Er zijn veel saunaverdelers die beweren sauna's te verkopen voor een goeie prijs. Er zijn ook veel saunaverdelers die de beste sauna's verkopen voor een goeie prijs. En dan zijn er beste saunaverdelers die de beste sauna's voor de beste prijs verkopen. Als je voor die laatste gaat, moet je uitkijken naar:

Zo kies je de juiste saunadeur

Een saunadeur is meer dan een deur waardoor je binnen of buitengaat. Een saunadeur kan bepalen of je sauna-ervaring top is en hoe lang sauna's zullen meegaan. Goeie sauna's hebben goeie deuren, zo simpel is dat. Als je dus overweegt een sauna voor jezelf te kopen, moet je goed uitkijken of je wel de juiste deur kiest.

De heilzame effecten van een sauna nemen

Wie al eens sauna heeft genomen weet hoe ontspannend dat kan zijn. De hitte in een kwaliteitssauna geeft een heerlijk relaxerend effect. Wat veel mensen niet weten is dat een sauna nemen ook heilzaam is.

Een sauna doet de waarde van je huis stijgen

Een inbouwsauna kan je makkelijk in je huis installeren. Je kan een ongebruikte kamer ombouwen en daar een sauna van Northern Lights® installeren. Een inbouwsauna heeft veel voordelen:

  • je hebt weinig ruimte nodig. Zelfs al woon j

Drie manieren om je sauna te verwarmen

Northern Lights® biedt drie manieren om je sauna te verwarmen:

1) Elektrisch,
2) infrarood en
3) met hout.

Elk op zich heeft voordelen. Met onze Hybridtm sauna kan je zelfs infrarood en elektrisch combineren.

Met saunabouwpakketten bespaar je geld

Saunabouwpakketten maken het je mogelijk om voordelig, snel en makkelijk een sauna voor bij je thuis te bouwen. Saunabouwpakketten zoals die van Northern Lights® bieden je:

Zo brengt verlichting de juiste sfeer in je sauna

Een sauna nemen is een belevenis: je voelt de hitte over je heen glijden, je ademt hete lucht en voelt jezelf in zweten uitbarsten. Met de juiste verlichting in je sauna kan je die beleving nog intenser en vollediger maken. Goeie saunaverlichting heeft nog andere voordelen:

Zo vind je voordelig geprijsde sauna’s

De meeste mensen denken er zelfs niet aan een sauna te kopen omdat die te duur zou zijn. Dat is een misvatting. Als je van alle voordelen en heilzame effecten van een sauna bij je thuis wil genieten, kost dat echt geen stukken van mensen. Bovendien zijn er nog andere financiële voordelen:

Zo gebruik je de stenen op je saunakachel

Op de saunabrander liggen stenen. Die zijn essentieel voor de perfecte sauna-ervaring. De stenen worden opgewarmd door de brander, houden vervolgens de warmte vast en gaan stomen als er water over wordt gegoten. De handleiding bij je sauna of bij je brander zal je duidelijk maken hoe je best met die stenen op je brander omgaat.

Zo kies je de beste brander

Een saunabrander bepaalt welke sauna-ervaring je beleeft. Voor je wat dan ook doet als je een sauna wil kopen, beslis eerst voor welke brander je wil gaan. Je kan kiezen uit elektrische of infraroodtoestellen of houtbranders. Welke je kiest zal vooral afhangen van welke saunabeleving je voorkeur krijgt en waar je precies woont.

Zeven tips voor de ultieme saunabeleving

Douchen na de saunaDe juiste tip kan je sauna-ervaring van ‘redelijk' tot ‘uitmuntend' verheffen. Bekijk deze lijst van tips dan ook goed en vind diegene die voor jou het verschil maakt.

Saunamythes ontkracht

Er doen nog steeds een aantal mythes over de sauna's de ronde. We ontkrachtten ze hierbij.

• Mythe 1: ik ben te oud om een sauna te nemen

De heilzame effecten van een stoomsauna

Stoom maakt van een saunabeurt een aparte belevenis. In sommige culturen is stoom een essentieel onderdeel van de sauna-ervaring. Bijvoorbeeld bij de oorspronkelijke indianenstammen in Noord-Amerika. Die gebruikten zweethutten om zichzelf te reinigen en ritueel te zuiveren. In Turkije dan weer zijn stoombaden al generaties lang de plek om te baden en te praten. Een stoombad geeft je:

Cederhouten barrelsauna’s – de ultieme buitensauna

Dankzij de modernste technieken als computer Aided Milling en Computer Aided Design perfectioneerden we de traditionele vatenmakerstechnieken. Daarom kunnen we de beste barrelsauna's ontwerpen die zonder speciaal gereedschap door iedereen in elkaar kunnen gezet worden. Alle planken zijn tot op de millimeter juist gezaagd om perfect te passen.

De voordelen en heilzame effecten van infraroodsauna’s

Het infraroodelement in infraroodsauna's warmt de sauna op tot een lagere, comfortabelere temperatuur dan in klassieke sauna's. De infraroodopwarming kan worden gebruikt in combinatie met een klassieke verwarming.

Infraroodsauna's zijn goed voor je, makkelijk in gebruik en bieden je een luxueuze, comfortabele en verbeterde wellness-ervaring.

Infraroodsauna's werken ook dieper op je lichaam in en ontgiften je op die manier intensiever. Je lichaam en je organen (vooral je nieren) zullen zo beter worden gezuiverd. Je immuunsysteem wordt er sterker door en je gezondheid en welbehagen gaat er op vooruit.

Met infrarood is je sauna sneller op de gewenste temperatuur, start het natuurlijke zweetproces vlugger en is de totale saunabeleving comfortabeler. Infraroodsauna's zijn gewoon efficiënter dan gewone als het gaat om je ‘schoon' te maken van binnenin.

Naast al die bijzondere heilzame effecten, biedt een infraroodsauna ook het volgende:

  • makkelijk in en uit elkaar te zetten en halen. Je kan het infraroodelement gewoon in het stopcontact steken. Je hebt dus geen extra bedrading nodig.
  • makkelijk geïnstalleerd in minder dan een uur.
  • ze kosten maar de helft van wat een hot tub normaal zou kosten. Zonder aan kwaliteit in te boeten.

Waarom cederhout de beste keuze is voor sauna’s

Ontspannen in de sauna is de perfecte manier om jezelf te zuiveren van al het gif in je lichaam. Op die manier versterk je je immuniteitssysteem. Niet verwonderlijk dat steeds meer mensen sauna's bij hen thuis plaatsen om er ten volle van te kunnen genieten.

Waarom ceder beter is dan spar

Wie een sauna bouwt, doet dat met de meest geschikte houtsoort. Dat is ceder- en zeker niet sparrenhout.

Waarom cederhout beter is dan dennenhout ?

Een sauna bouwen is leuk en je kan er jaren van genieten. Daarom moet je gelijk de beste materialen gebruiken, kwestie van het leuk te houden en er langer van te kunnen genieten. De belangrijkste vraag die je je moet stellen is: gebruik ik cederhout of dennenhout?

Voorschriften voor het saunabaden

  1. Neem altijd een douche voor u een saunabad neemt.

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.