Northern Lights on facebook
Follow us on Facebook for tips and updates!

Saunaverwarming : elektrisch

elektrischBij het zoeken naar een goede saunaverwarming vind je al gauw honderden modellen en types. Er zijn veel kwaliteitsverschillen vooral wat betreft de verwarmingselementen.


De kachels in de Northern Lights sauna's zijn steeds van topkwaliteit en onderscheiden zich o.a. door :

  • Record opwarmsnelheid Het unieke dubbelkamer-ontwerp met warmtesturing zorgt voor een uiterst efficiënte luchtcirculatie
  • Comfortabel saunaklimaat De geïntegreerde bevochtiger zorgt voor een aangenaam vochtigheidsniveau in uw sauna
  • Laag energieverbruik De dynamische gestuurde opwarming is een gepanteerde ontwikkeling. Het betekent dat de kachel in stand-by gaat zodra de gevraagde temperatuur is bereikt. Zo wordt een constante temperatuur gegarandeerd.
  • 100% verdamping Het grote, diepe stenencompartiment evenals het directe contact van de stenen met de warmte-elementen, zorgen voor een werkelijk uitzonderlijke verdampingsprestatie tijdens de opgietsessies.
  • Lange levensduur Het hart van alle saunakachels - de warmte-elementen- worden , net als alle onderdelen, onderworpen aan de striktste kwaliteitscontroles voordat ze hun weg naar de klant vinden.
  • Veilig en betrouwbaar Opwarmingsonderbreking, thermostaat en temperatuursensors zijn slechts 3 van de nauwkeurig ontworpen sleutelelementen in veiligheid en betrouwbaargheid
  • Fijnste materialen Vervaardigd van solide INOX en gegoten aluminium geven ze treffend onze filosofie weer en die van onze klanten : kwaliteit blijft !

sportModel 'Sport' : droge en natte sauna.

Droge en natte saunabaden zijn badvormen met een lange geschiedenis. Van deze hete baden geniet men het meest bij een temperatuur tussen 70-90°C. Bij droog saunabaden worden de stenen niet met water overgoten en bedraagt de relatieve luchtvochtigheid (RH) slechts 5-10%.
Bij nat saunabaden giet men af en toe een schep water over de sport_panelhete stenen, de luchtvochtigheid stijgt aanzienlijk (RH 10-25%) en u voelt hoe warme golven vibreren in de lucht en de huid stimuleren. Een paar druppels geur in het water dat u op de stenen giet, zorgen voor een fris gevoel in neus en luchtwegen. Probeer ook eens om het saunabad te beëindigen met intensiever water over de stenen te gieten, wat de huid extra prikkelt. Natte saunabaden zijn het populairst en worden door de meeste mensen als hét traditionele saunabad beschouwd !


combiModel 'Combi Steam' : droge en natte sauna (stoombad)

De unieke mogelijkheid om in één en dezelfde sauna zowel traditionele saunabaden als zachte, weldadige stoomsaunabaden combi_panelte kunnen nemen. Op het elektronische bedieningspaneel toetst u de gewenste badvorm, temperatuur en tijd in. Daarna hoeft u alleen maar comfortabel te gaan zitten, u te ontspannen en van uw bad te genieten.
Af en toe wat verfrissende kruiden of andere weldadige geuren toevoegen verhoogt het genot !

Technische specificaties :

Vermogen : 6.6 kW of 8kW
Saunavolume : tot 12 m3, ruim voldoende voor zowel de Barrel Sauna model 7ft, als 8ft .
Stroomsterktes : keuze uit 220V monofase of 400V trifase
Kabelopp. : 2,5mm2, 16A, 400V of 10mm2, 29A, 220V

Woman in Northern Lights hot tub
Jij kan ook genieten van je eigen Northern Lights hot tub en sauna !

Vraag hier meer informatie en we sturen je snel prijzen en documentatie.